simenovrebo.no

Slektsforskning og kompromisser

| 4 kommentarer

Jeg som de fleste andre som driver med slektsforskning (tror jeg?) er nøye med å kildeføre hver enkelthendelse i anenes liv, men så oppstår problemet med 16- og 1700-tallet der man om man er så heldig finner kronologiske lister. Her finner man sjelden stort annet enn dåpsdato, konfirmasjonsdato og begravelsesdato. Eksempelvis som bildet av min 6. tippoldefars begravelse under. Dom 20 Trin 1725, 20. søndag etter trinitatis (14. oktober 1725 kan det geniale programmet Dage fortelle). Det står forøvrig også at det var 252 personer til natverd, så det må ha gått hardt utover altervin og oblater. 😉

Hordaland, Kvinnherad, MINI, A 2, 1710-1753, s. 126-127

Innføringen viser at han ble 77 1/2 år gammel, noe som stemmer ut fra hva Kvinnherad 3 har oppgitt. At han er født i en gang i april 1648 er greit nok å regne seg fram til, men hvilken dato og hvor finner jeg bevis? Hvilken dato i 1725 døde han og hvor finner jeg bevis? På siste kan jeg kanskje finne et skifte, men andre skifter fra samme område viser ikke slike ting og er rimelig håpløse å finne. Stort sett står det kun hvor mange gardiner og hvor mye lintøy det var i boet. 🙂 Før ville jeg nappet hele fyren ut av basen, men har innsett at det kanskje er greit å ha NOEN folk fra «glemte tider» med mangelfull informasjon… Surt kompromiss, men kanskje greit?

4 kommentarer

  1. Dette er et problem jeg også ser i mine slektslinjer. Og enda ett problem – hvem som fødte barna var visst helt irrelevant, det viktige var faren som stolt spankulerte rundt med arvingen på armen, moren skulle ikke en gang navngis i dåpsboka! jaja – sånt er livet..

  2. Looking good 🙂

Legg igjen en kommentar

Påkrevde felter er merket *.


Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.